Iste med smak av hallon

Iste med smak av hallon

Iste med hallon
Ersätt saften med iste, det är läskande och gott när det börjar bli varmt ute.4-6 tsk te
1 st kanelstång
1 liter kokande vatten (eller 80 grader om du väljer vitt/grönt te)
1/2 dl sockerlag (sockerlag= dubbelt så mkt vatten som socker, koka upp och svalna av)
1 dl saft av citron
1 st fint strimlat skal av citron (endast det gula på citronen)
1-2 dl hallon
citronmeliss
krossad is

Gör så här:
Blanda kanelstång, sockerlag, teblad och varmt vatten i en kanna. Låt stå och dra i ca 5-10 min.
Sila och blanda i citronsaft och det strimlade skalet.
Fyll en kanna med hallon, krossad is och häll på teet.

Garnering:

CitronmelissIste av vitt te och gult te
När du gör iste av gult eller vitt te ska du använda extra mycket teblad.
Bered det gärna med låg temperatur och längre tid. Så låg temperatur som 50-60 grader i tio minuter kan vara lagom.

Jag rekommenderar:
Rent te- White Pai Mu Tan, Yunnan special och Yellow Yea Kekecha
Smaksatt te- Lust och FägringIste av rooibos
När du gör iste av rooibos behöver du inte koka det. Dosera med dubbelt så mycket te än vad du brukar ha och ställ in det kallt i kylen.
Jag rekommenderar:
Kaktus & Apelsin och Rooibos Acapulco som är naturligt söta.

Iste av grönt te
Väljer du att göra iste av grönt te låter du det dra kortare tid jämfört med vitt te. Fem minuter vid 60 grader kan vara lagom. Smaksätt gärna ditt iste med lite saft eller druvjuice.
Jag rekommenderar:
Smaksatt grönt te: Grön Mint, Miss Saigon och Guava

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *