Iste med smak av fläder

Iste- smaksatt med fläderIste med fläder

Fläder är jättegott i iste och lagom sött.

12 dl vatten
4-6 tsk te
1 dl koncentrerad flädersaft
1/2 dl sockerlag (sockerlag= dubbelt så mkt vatten som socker, koka upp och svalna av)
1/2 dl färskpressad citron

 

Garnering:
1 apelsin, 1 lime, 1 citron

 

Gör så här:
1. Låt teet dra i det kalla vattnet i ca 10 minuter. (Använd en kanna eller sila bort det)
2. Blanda teet med saften, sockerlagen och citronsaften
3. Skölj och skiva citrusfrukterna. Lägg skivorna i teet och låt det dra i en timme före servering. Om teet ska drickas senare, ta bort frukten, annars blir det beskt.Lägg i nyskivad frukt precis före servering.

 

Iste av vitt te och gult te
När du gör iste av gult eller vitt te ska du använda extra mycket teblad.
Bered det gärna med låg temperatur och längre tid. 50-60 grader i tio minuter kan vara lagom.Jag rekommenderar:Rent te- White Pai Mu Tan, Yunnan special och Yellow Yea Kekecha
Smaksatt te- Lust och Fägring

 

Iste av rooibos
Om du gör iste av rooibos behöver du inte koka det. Dosera med dubbelt så mycket te än vad du brukar ha och ställ in det kallt i kylen. Helst i flera timmar.Jag rekommenderar:
Kaktus & Apelsin och Rooibos Acapulco som är naturligt söta .

 

Iste av grönt te
Om du väljer du att göra iste av grönt te ska du låta det dra kortare tid jämfört med vitt te. Det får inte bli beskt, fem minuter vid 60 grader kan vara lagom. Smaksätt gärna  med lite saft eller druvjuice.Jag rekommenderar:
Smaksatt grönt te: Grön Mint, Miss Saigon och Guava

 

 

Smaklig spis!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *