Te

Jag trodde att kaffe var livet… tills jag började dricka te!

Te påverkar din hälsa. Om du dricker några koppar te om dagen är chansen stor att du lever ett friskare liv. Kanske till och med ett längre. Detta beror på att antioxidanterna i grönt, vitt te och rooibos är väldigt bra för hälsan. Studier om grönt te och dess hälsoeffekter finns att läsa här: Doctors Natural.

Själv föredrar jag smaksatt te och dricker helst Rooibos. Det kan dra länge, blir aldrig beskt och är lite rundare i smaken vilket tilltalar mig. Dessutom passar det mycket bra med mjölk.

Min personliga favorit just nu är ”Ckoklad Bella” , det är riktigt gott. Sedan har jag äntligen hittat Yogi-te, det luktar pepparkaka i hela huset när jag fixar mig en kopp. Och barnen älskar också Yogi-te…

Det finns även ett grönt, helt underbart te som heter ”Mayfair”, det är smaksatt med acerola (superfruit) ananas och körsbär. Vårt vackraste gröna te är Goji och Granatäpple, även det är nyttigt med sina fina gojibär.

Bland dom svarta är det underbart glögg-te, C.C Manhattan och e-tea66 som avnjuts, för tillfället.

Dricker du te för att det är nyttigt?

Då är vitt te det nyttigaste teet du kan dricka. Anledningen till det är att det inte bearbetas lika mycket som andra teer och därför innehåller mer antioxidanter och andra nyttiga näringsämnen. Vitt te innehåller liksom grönt te antioxidanterna vitamin C och vitamin E. Men framför allt så innehåller vitt te fenolföreningar som catechin. Och de antioxiderande effekterna i catechin är tio gånger så effektiva som C-vitamin eller betakaroten. Det gör vitt te till en självklar dryck bland superfruits och superfood.

Sedan säger man att te med ingefära har idel goda egenskaper för kroppen. Det finns många goda teer med ingefära och andra nyttigheter under våra wellnessteer.

Tillhör du dom som vill ha ett te med lugnande inverkan på kvällen rekommenderar jag ett ekologiskt te som heter EKO Relaxation Tea eller Rooibos, där finns många goda smaker att välja bland.

För den som inte smakat Yogi-te, det är helt underbart gott. Smaka och du är såld!

Du hittar alla våra teer på: www.etea.se och om du vill skicka te som en present till en gammal, ny eller kär vän så har vi öppnat en ny sida för detta: www.tlegram.se

Välkommen in!