Rosépepparbiffar

Härligt enkelt och mycket gott!

500 gram blandfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk
1-2 st vitlöksklyfta
2 msk chilisås
salt, peppar från kvarn från möjligt

Sås:
smör till stekning
1 dl créme fraiche + 1-2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk kalvfond eller ½ köttbuljongtärning
2 msk chilisås
2 tsk krossad rosépeppar
salt och peppar efter tycke & smak (från kvarn från möjligt)
lite socker (ger en rundare smak)
red på valfritt sätt och använd lite soja (om du vill ha färg på såsen)

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda havregryn och potatismjöl med mjölken och låt stå och svälla en stund
2. Blanda färsen med havregrynsröran, pressad vitlök, chilisåsen, salt och peppar till en jämn färs
3. Forma biffar och stek dem i en stekpanna med smör på medelvärme
4. Ta upp biffarna och lägg dem på ett fat
5. Häll créme fraiche, grädde, vatten, chilisås, och fond i stekpannan och koka upp
6. Lägg tillbaka biffarna i såsen och strö över rosépeppar. Låt småkoka i 5 minuter, krydda med salt och peppar och smaka av ( en ”dash” socker kan vara pricken över i:et)

Servera med kokt eller klyftad potatis och finaste salladen (den du gillar bäst)

Smaklig spis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *