NODUS på MAC

När man installerar mod i Minecraft kan man göra på två sätt. Jag har valt det enklare och kör alla mod genom Magic Launcher (en konsoll att köra Minecraft från). Så även denna gång.

Om du vill installera NODUS (1.5) Mod på MAC. Hämta NODUS här och lägg filen på ditt skrivbord.

  1. Ladda ner Magic Launcher 1.0.0 och öppna zipfilen. Hämta Magic Launcher här.
  2. Starta Magic Launcher och välj Setup > New, Ge din konfiguration ett namn, tex NODUS, klicka ok >  Välj Add-Leta upp Nodusupdate.jar på ditt skrivbord- klicka Ok.
  3. Logga in
Inloggning-Magic Launcher

 

 

 

Om Magic Launcher- Här kan du lägga till de mods du har laddat ner. Man kan inte blanda modesen hur som helst utan måste välja olika konfigurationer. Tänk på att ”modsen” måste vara samma version som din installation. I mitt fall Minecraft 1.5.1.  Alla mods fungerar inte, om du inte får Ok på modet, ta bort det och testa ett annat. Eller googla på en lösning. I vissa fall måste man ha flera mod i samma konfiguration för  att det ska fungera. Der brukar stå angivet när man laddar ner. Notera att det är olika filer till PC (.exe)och MAC (.jar/.zip).

Och tänk på att ta en backup av ”Bibliotek”/Application Support/Minecraft/ när grundinställningarna är gjorda. Så slipper du en massa onödigt jobb om något händer med installationen.

Ha kul!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *