Godaste kakan i år

Goda små sköra kakor FRAGILITÈ

Fragilite stor
Godaste kakan- EVER!

Fragilité-botten
50 g mandelmjöl eller fint mald mandel
2 dl strösocker
1 1/2 msk vetemjöl (för gluten- allergiker går det bra med maizena)
4 äggvitor

Mockasmörkräm
100 g smör
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 msk snabbkaffe
1 msk vatten

Gör så här:

Fragilitébotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mandelmjöl, socker och vetemjöl.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner mjölblandningen i äggvitan.
Smeta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 20
minuter, tills bottnen är torr och lätt. Låt svalna och dela den i 3 lika stora
bitar.

Mockasmörkräm:
Skär smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Blanda äggula, vatten
och snabbkaffe, vispa ner detta i smöret till en krämig smet.

Montering:
Skär lagom bitar av marängen, lägg ihop tre till varje kaka med smörkräm

Detta är de godaste kakorna jag ätit på länge. Ett måste-BAK för den nyfikne!