Lasagne med parmaskinka

Detta är en av mina absoluta pasta favoriter. När jag har en stund över brukar jag göra canneloni som är lite pilligare och ser mycket trevligt ut. Det blir ju då en fröjd för både öga & gom. Men smaken är faktiskt densamma så här kommer receptet, jättegott!

1 pkt färska lasagneplattor

1 l färsk spenat (en stor påse)
1 msk smör/olivolja
2 msk mjöl
4-5 dl grädde
ca 2 dl riven parmesan
100 g parmaskinka i mindre bitar
Peppar (gärna från kvarn)

Tomatsås:
Olivolja
1 lök (finhackad)
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
1 tsk socker
1 vitlök
färsk röd chili efter smak
en kvist färsk finhackad basilika eller en msk torkad
Svartpeppar (gärna från kvarn)
Salt

Jag brukar steka spenaten först, ta upp ur pannan och steka parmaskinkan lätt, sedan blanda i grädde, parmesan och smaka av med peppar. Tomatsås gör man efter tycke och smak, laga din favvo-tomatsås helt enkelt.

Varva i ugnsfast form. Grädda i 200 grader 20 minuter
Servera med sallad på valfritt sätt

Smaklig spis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *