Kreolskans gryta

Denna underbara gryta kommer att uppskattas av både stora och små.

900 fläskfilé
2-4 st kabanosser, eller andra starka korvar, 150 g
2 st röda paprikor
200 g syltlök, (ca 1 dl avrunnen)
200 g cornichons, eller ättiksgurka (ca 1 dl avrunnen)
1-2 dl svarta oliver, gärna urkärnade
1 msk smör
2 krm svartpeppar
1,5 tsk salt
1 tsk mejram
1 st vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1,5 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde

Till servering:
kokt ris

Tillagning
1. Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv eventuellt urkärnade oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.
4. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta, krydda med mejram, pressa ner vitlök och strö över mjölet.
5. Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden.
6. Koka grytan 10 min. Smaka av, späd eventuellt med gurk- eller syltlökspad

Smaklig spis!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *