Havets Wallenbergare

Till vardags en superfavorit hos barnen med mos och lingon. Och när det är fest serveras Wallenbergarna med underbart sandefjordsmör och pressad potatis, så gott!

600 gr fiskfärs (lax och torsk)
1 dl grädde
3 äggulor
salt
peppar
1 msk finhackad dill
2 dl ströbröd
smör
olja

Sandefjordsmör
3 dl grädde
1/2 dl stark fiskbuljong
100-300 gr smör
1 citron, saft och rivet skal
salt och vitpeppar
finhackad persilja

Blanda alla ingredienserna utom ströbröd i en mixer, forma till biffar i valfri storlek. Vänd i ströbröd och stek gyllenbruna på inte alltför hög värme i lika mängd olja och smör.

Koka ihop grädde och buljong på svag värme. Rör ner smör efter smak och behag. Smaka av med citronsaft och rivet citronskal, salt, vitpeppar och hackad persilja. Kanske inte så nyttigt men ljuvligt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *