Glass på Matcha

Det här blir en krämig och fyllig glass med en mild smak av grönt te. Underbart gott!

5 personer

1 gelatinblad (2g)
0,5-1 vaniljstång
ca 6 dl mjölk
ca 6 dl vispgrädde
25 g flytande honung
120 g äggula
1,3 dl socker
2 tsk matcha, grönt tepulver
några droppar citron- eller limesaft

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skrapa ur vaniljstången och lägg den, och skrapet, tillsammans med mjölk, grädde och honung i en kastrull. Koka upp.
Vispa äggulor och socker fluffigt.
Vispa ner den varma gräddblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl och häll sedan tillbaka i kastrullen.

Värm till 85°. Rör hela tiden.
Ta upp och krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i den varma vätskan. Rör tills de har lösts upp helt.
Blanda i matchan och några droppar citronsaft.

Låt svalna och lägg sedan glassen i glassmaskin för nedkylning eller ställ in den i frysen i minst 4 timmar.

Köp det ekologiska Matchapulvret här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *