Chilikyckling, rödbetor och getost

Helt underbart god sallad med smaker som gifter sig på alla sätt. Perfekt bjudrätt!

1 kg färska rödbetor
4 st kycklingfiléer
0.5 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 pkt bacon
200 g getost
balsamvinäger

Gör så här

1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.

2. Gnid av skalet med händerna.

3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.

4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.

5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.

6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.

7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.

8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.

Smaklig spis!

 Detta fantastiska recept är hämtat ut Leilas kokbok.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *